Avantajele unei case de amanet

31.1.18  Ethos Plus
Multă vreme nu am înțeles de ce apelează unii la case de amanet când au la dispoziție alte metode pentru a face rost de bani. Apoi însă, mi-am dat seama că există câteva avantaje însemnate care cântăresc în favoarea acestor case de amanet. Iată mai jos câteva, din ce-mi trece acum prin minte:

cufar cu bijuterii

1. Amanetarea este o soluție discretă pentru doamne


Cineva spunea că nimeni nu moare virgin, viața ne-o trage tuturor. Uneori trecem prin anumite situații dramatice sau complicații ce au nevoie de niște bani pentru a se putea rezolva. Nu dau acum exemple, că toată lumea a trecut prin așa ceva. Dacă ești bărbat, te mai descurci. Dar pentru o femeie, este mai dificil să găsească o sursă de finanțare. În plus, aceasta poate preferă ca problemele ei să nu ajungă în gura satului. Adică, vrea să facă rost de niște bani în mod discret. Și când vine vorba de discreție, poate că soluția ideală o reprezintă amanetul. Te duci la o casă de amanet, lași o bijuterie - un inel, un cercel, o brățară din aur - și faci rost de suma de bani dorită. Iar dacă lucrurile merg rău și nu poți restitui banii primiți împrumut, nu rămâi fără casă sau cu somații de la executorul judecătoresc și nimeni nu va observa că nu mai poți o anumită bijuterie.

2. Amanetarea este o soluție rapidă pentru bărbați


Vrei să iei împrumut o sumă de bani. De obicei ai cam două variante: banca, care îți dă bani mulți dar este lentă (multe proceduri, durează mult până ți se aprobă creditul etc) sau o instituție financiară nebancară, care îți dă bani repede, uneori doar cu buletinul, dar puțini. Dacă ai nevoie urgentă de bani mulți, o posibilă soluție ar fi să începi demersurile pentru împrumutul dorit la bancă și, în timp ce aștepți ca acesta să-ți fie aprobat, să iei banii respectivi de la o casă de amanet. Punând gaj, de exemplu, mașina. După primirea banilor de la bancă, îi restitui amanetului și îți iei mașina înapoi. Win-win. Desigur, e important să primești banii de la bancă, ca să nu rămâi fără mașină. Dar dacă totul merge bine, ai bani mulți în timp foarte scurt.

bani pe masina

3. O casă de amanet te scapă de electronicele uzate și/sau nefolosite


Cu toții avem prin casă produse electronice pe care nu le mai folosim. Asta mai ales de când cu explozia calculatoarelor, care face ca tot ce are un cip încorporat să fie depășit după numai un an sau doi. Dacă aceste aparate (fie ele telefoane, tablete, calculatoare etc) sunt încă funcționale, te poți scăpa de ele primind niște bani la schimb, dacă le duci la o casă de amanet. Iar dacă specifici direct că le vinzi, suma obținută poate fi chiar mai mare decât în cazul în care le folosești pe post de gaj pentru un împrumut.

Iată numai trei avantaje simple ale amanetării. Desigur, nu toate casele de amanet te lasă să pui gaj electronice sau mașini. Dar casa din primul link îți oferă toate aceste trei avantajele la pachet.