Cum te descurci cu chiria intr-un oras mare

29.11.17  Ethos Plus
Relocarea nu este atata de facila pe cat pare. Sa iti muti intreaga locuinta, cu toate lucrurile personale, este o misiune cu atat mai grea cu cat si distanta intre locatii este una destul de mare. Noua locatie impune si ea numeroase schimbari, practic un nou inceput, ca si cand o iei de la zero.

Pentru ca de cele mai multe ori o relocare, indiferent de ce perioada, impune alegerea unui loc inchiriat, astazi ne oprim la un mic ghid ajutator pentru astfel de situatii. Desigur ca un prim pas va fi legat de cercetarea pietei, printre ofertele de inchirieri apartamente.

Pentru a scurta din start lista de anunturi, portalul celor de la Compari Imobiliare pare sa fie o solutie: anunturile alese vor fi specifice pentru orasul vizat si mai apoi pe locatia dorita, cartierul dorit. Se vor gasi estimari de preturi, anunturi la zi, deci aici se va gasi sursa potrivita atat pentru informare cat si pentru selectie de ce nu, de la anunturi de apartamente de vanzare pana la cele de inchiriere, pentru suprafete, apartamente sau terenuri.

Iata si alte sfaturi de pus in aplicare:

apartament de lux

Nu te lasa inselat de zona


Din punct de vedere imobiliar, cotatia unui cartier este din start la un anume nivel, in functie de zona orasului. Asta nu inseamna ca merita sa platesti foarte mult, insa conditiile sa nu fie de ordin modern si decent. Intr-un raport echilibrat, trebuie sa te gandesti ca selectia se face dupa constatarea conditiilor la fata locului.

La acelasi capitol este de preferat sa se aleaga o locatie ce este intr-o zona cat mai avantajoasa in functie de interesele fiecaruia. Orasele mari au si mijloace de transport variate insa traficul este cu mult mai intens. A se lua in considerare ca timpul petrecut intre locatii conteaza si el si trebuie inclus in programul de zi cu zi.

Impune conditii, dar fii flexibil


Inchirierea va fi cu atat mai avantajoasa cu cat cele doua parti gasesc un numitor comun intre cerere si oferta. Din perspectiva unui chirias este recomandat sa se mearga pe calea legala. Apartamentul inchiriat ar trebui sa fie o intelegere legala; contractul poate include data de plata a chiriei precum si alte detalii care sa ofere siguranta colaborarii intre parti. Un oras mare, dezvoltat puternic, poate debusola si face ca cei veniti din provincie sa fie mai usor de pacalit.

De asemenea, un agent imobiliar poate sa intermedieze aceasta situatie, fiind un real ajutor avand in vedere ca este expert si deci poate cantari in termeni de evaluare corecti intreaga situatie.

Plata in euro? La ce curs se va calcula aceasta plata? Permiteti ca proprietarul sa va verifice lunar in ce conditii pastrati locuinta? Sunt aspecte ce tin de detalii insa care conteaza ulterior, cu influenta in nivelul de confort.

Mutarea intr-un oras mare, dezvoltat, aduce desigur nesiguranta si emotie. Asta insa nu trebuie sa influenteze modul in care va alageti locatia noua. Asadar, cu responsabilitate si cerinte diverse, este de preferat sa se tina cont de toate detaliile, raportate la piata imobiliara din zona.