Vara se poartă Ariston

21.7.17  Ethos Plus
Nu știu dacă v-am zis, dar acum doi-trei ani ne-am izolat blocul. Cu ocazia asta una dintre vecinele mele de scară a glumit, spunând că speră ca de acum iarna să nu mai putem sta înăuntru de cald în timp ce vara să ne fie răcoare. Cel puțin în privința verii pot spune că (parțial) s-a înșelat: într-adevăr, este ceva mai răcoare decât înainte, dar tot foarte cald. Și chiar dacă temperatura a scăzut cu câteva grade, și chiar dacă locuiesc într-o zonă de deal, și chiar dacă mă uit la Game of Thrones, unde ne spun ăștia că winter is coming, tot zăpușeală e. Cum în țară termometrul urcă și mai mult iar canicula devine tot mai pronunțată cu trecerea anilor, singura soluție la care mă pot gândi pentru un apartament este achiziția unui sistem de climatizare. În acest articol vă voi prezenta un aparat de aer conditionat ariston, modelul ALYS Plus 35.

arșiță

Dacă tot e cu aer condiționat, măcar să fie aer conditionat Ariston, nu? Numele este deja cunoscut și eu unul parcă aș prefera să cumpăr un produs de marcă renumită în locul unuia noname sau de care n-am auzit până atunci. Aparatul nostru de aer condiționat, pe care îl puteți vedea dând click pe linkul din primul paragraf, costă 1549 de lei. Am început cu prețul, care-i oarecum mare, dar trebuie să vă spun că în realitate el este redus, prețul original fiind de 1825 de lei. De ce costă aparent atât de mult? Păi din mai multe motive. În primul rând, este ultra-silențios. Și eu dacă mi-aș cumpăra un aparat de aer condiționat, care se presupune că îl țin deschis toată ziua, aș vrea să nu facă zgomot, că nu mă ajută cu nimic dacă mă răcorește dar îmi provoacă dureri de cap. La mine în cameră, apropos, și desktopul (un Dell) este silențios.

Al doilea motiv este clasa energetică. A++ reprezintă cea mai eficientă clasă de consum energetic de la ora actuală, asta însemnând că ariston aly plus este mai eficient decât un bec cu led! Iar becurile cu led, dacă nu știți, sunt foarte foarte eficiente, consumă de până la 8 ori mai puțin decât un bec clasic, cu incandescență. Lucrul ăsta e important, pentru că, din nou, l-aș cumpăra ca să-l țin în priză zi și noapte pe timpul verii, așa că ar fi frumos să nu mă taxeze la buzunar, adică să nu-mi umfle factura de curent. Iată cum, dintr-o dată, privești problema prețului într-o cu totul altă perspectivă: un aparat de aer condiționat mai ieftin te duce la cheltuieli suplimentare în timp, pe când cu acest ariston aly plus în timp îți amortizezi investiția. Mișto, nu?

desert

Nu există o solutie pentru sezonul fierbinte mai eficientă decât aparatul de aer condiționat! Dar, deși orice aer din orice cameră este compus din oxigen, nu toate aparatele de aer condiționat sunt create egale. Asta e, democrația și egalitatea nu funcționează în cazul aparatelor de consum, iar Aristonul nostru vine cu tehnologie 2D, ventilator cu 12 viteze (prin care puteți doza mult mai bine temperatura dorită), memorarea vitezei ventilatorului și a temperaturii, garanție 3 ani și, bineînțeles, un timbru verde de 7 lei și 29 de bani. Asta ca să închei într-o notă comică, deoarece deocamdată eu nu l-am cumpărat, așa că stau în aproape costumul lui Adam și scriu pe blog, visând la ce frumos ar fi dacă l-aș avea.

Dar dacă o să-l cumpăr, o să-l primesc gratuit, prin curierat rapid. Oare mai ține mult vara?...