Soluții de email marketing în 2017

8.5.17  Ethos Plus
Pentru cei care sunteți mai vechi pe internet, numele de email marketing vă sună, fără îndoială, cunoscut. Este vorba de o metodă de promovare a serviciului sau afacerii tale prin intermediul trimiterii de emailuri către persoanele potențial interesate. Din păcate, această metodă a fost abuzată de-a lungul timpului, și astfel a intrat într-un con de umbră, iar firmele și ISP-urile care oferă servicii de email au instalat tot felul de restricții cu privire la trimiterea de emailuri. Cu toate acestea, metoda este încă funcțională și accesibilă.

email marketing

La ora actuală, dacă vrei să trimiți mai multe mailuri într-un interval scurt de timp, există toate șansele ca ele să fie blocate sau să ajungă în folderul junk/spam al primitorilor. Bineînțeles, există și site-uri care te pot ajuta, cum este MailChimp, dar ele vin cu niște dezavantaje la pachet: îți trimit mailurile, dar sarcina găsirii clienților, a înregistrării lor (trebuie să se înscrie benevol în baza ta de date și să-și aprobe înscrierea înainte de a primi un mail), a creerii și gestionării campaniilor de mail rămâne a ta.

Practic, ca să folosești un astfel de serviciu, trebuie să fii și puțin bloggăr (sau influencer, sau cumva să găsești persoane interesate de ce scrii/promovezi), și puțin programator, și puțin web designer, și puțin strateg, și cu ceva cunoștințe tehnice, toate la pachet. Și iată de ce, cumulând tot ce am scris mai sus, campaniile de email marketing s-au cam estompat în ultimii ani, fiind tot mai puțin eficiente. Dar n-au dispărut de tot, iar în articolul de față vă supun atenției un serviciu din această nișă, oferit de marketingdirect.biz.

Concret, puteți intra pe pagina cu email marketing preturi, ca să vedeți lucrul care probabil vă interesează cel mai mult, și anume tarifele. Există mai multe sisteme de tarifare. Primul sistem implică abonamente lunare cu plata în funcție de numărul de credite (un credit = un mail), iar prețurile încep de la 174 de lei (TVA inclus). Al doilea sistem vă taxează în funcție de lista de abonați. Și aici lucrurile sunt interesante pentru că primul pachet costă... 0 lei! Exact, puteți trimite 5000 de mailuri pe lună absolut gratuit. Limita este la baza de date: maxim 1000 de abonați în listă. Rata de citire de 20%, dacă se probează, este foarte bună. Desigur, puteți alege alt pachet, de exemplu pentru 50 de lei lunar vă puteți mări lista la 5000 de abonați, în timp ce numărul de mailuri pe care le puteți trimite devine nelimitat. În fine, al treilea pachet este flexibil, personalizat, cu credite ce nu expiră la sfârșitul lunii, ci la sfârșitul anului.

De ce ai putea alege acest serviciu? Pentru că marketingdirect.biz dispune de o bază de date și chiar de o lista firme actualizată, pe județe, domenii de activitate etc, pe care o pune la dispoziția celor interesați, precum și de o platformă proprie, în limba română. Și pentru că oferă servicii adiacente, cum ar fi designul grafic și formatarea mailurilor astfel încât să arate cât mai bine în toate căsuțele populare de mail (GMail, Outlook, Yahoo etc), sau programarea lor la o anumită oră pentru anumiți abonați, sau rapoarte de analiză. Și pentru că, lucru deloc neglijabil, poți nu doar testa gratuit, ci chiar folosi gratuit serviciul lor în anumite limite. Eu de exemplu mă gândesc să-mi fac cont și să-mi promovez blogul.

La ce ar trebui să ai grijă, din punctul meu de vedere, când apelezi la un astfel de serviciu? La abuz. Pentru că mulțimea de baze de date te poate tenta să abuzezi, iar abuzul de mesaje comerciale, mai ales dacă sunt nesolicitate, îți poate ruina eforturile de promovare și crea un renume prost. Mie de exemplu nu mi-ar plăcea să primesc nici măcar un singur mesaj comercial nesolicitat, așa că trebuie să găsiți o metodă de a vă selecta abonații care să fie într-adevăr interesați de afacerea dvs, ca să obțineți succesul. Dar, în sfârșit, pentru cei care știu să-l folosească cu cap, serviciul este disponibil.