Femeia trăiește de mai multe ori

1.5.17  Ethos Plus
Spre deosebire de bărbat, femeia trăiește două vieți. Sau, dacă vreți, vine un moment când viața ei suferă o metamorfoză, o transformare radicală. Acesta nu este momentul căsătoriei, așa cum unii și unele dintre voi v-ați putea aștepta, ci momentul apariției pe lume a primului copil. Acesta, bebelușul, va aduce modificări majore în viața părinților, dar mai cu seamă a mamei. Într-un fel, se poate spune că mama nu exista înainte, și că nașterea copilului aduce pe lume două existențe: a bebelușului și a mamei.

bebe

Odată venit pe lume, copilul va fi îngrijit, iubit și protejat de mamă, care se va sacrifica pentru el. Așa că universul ei se schimbă radical. De acum înainte, orice decizie va fi luată ținând cont și de copil. Orice concediu sau deplasare va fi făcut cu copilul în minte. Orice modificare a programului de la job (dacă nu rămâne în concediu de maternitate, sau după ce acesta se încheie) va fi de asemenea planificată astfel încât tot timpul să fie cineva cu bebelușul.

Tot de acum înainte, proaspăta mamă va începe să intre pe o serie de site-uri ce n-o interesau aproape deloc în trecut. Site-uri ca www.ghindoc.ro, unde va studia ofertele pentru variate produse destinate celui mic: hăinuțe, biberoane, pătuț, mobilă, cameră, premergător, jucării. Iată în ce mod se poate îmbogăți viața unei mame, care oricum și înainte ținea casa și soțul, dar acum va trebui să îl țină și pe bebeluș. În acest timp, tatăl evident că își iubește și el puiuțul dar deseori nu se implică foarte mult în activitățile directe legate de el.

Mama își alăptează pruncul. Tot ea îi schimbă scutecele, îl leagănă și îl adoarme. Ea tresare prima la scâncetul copilului în miez de noapte și tot ea își face prima griji dacă îl vede că tușește sau nu mănâncă. Ea își dorește să-i cumpere cele mai bune haine, cele mai frumoase jucării și să-l vadă cât mai fericit. Se poate spune că, odată cu nașterea copilului, femeia se naște și ea a doua oară.

Cei care spun că femeile sunt aidoma bărbaților se înșeală. În realitate, există numeroase diferențe, atât fizice cât și psihice și emoționale, între condiția de bărbat și cea de femeie. Și, cel puțin la capitolul aducerii pe lume și îngrijirii unei noi vieți, femeile îi surclasează pe bărbați de la distanță.