Cât de simplu e să-ți iei un credit până la salariu

30.5.17  Ethos Plus
Trăim într-o lume paradoxală. Pe de o parte, există firme care nu te angajează fără să depui o garanție financiară (sau funciară) consistentă. Pe de alta, există instituții financiare care îți acordă credite fara garantii, doar pe baza unei copii după buletin (respectiv cartea de identitate) și a unei copii după extrasul de cont. Ca să știe unde să-ți vireze banii! Sau, mă rog, există cel puțin o astfel de instituție, dispusă să-ți acorde credit urgent, respectiv ExtraSimplu.ro.

credite

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a beneficia de un împrumut până la salariu de la ei sunt foarte simple și ușoare: trebuie, evident, să fii cetățean român, să ai peste 18 ani, să ai un telefon mobil și un cont bancar. Dacă bifezi aceste foarte simple condiții, ți-am zis, îți lipsește doar o copie după buletin și una după extrasul de cont și ai banii ceruți. Mai mult, poți solicita împrumutul direct pe site, online! Și îl primești repede. Înțeleg că aprobarea durează câteva ore, iar banii intră efectiv în cont și îi poți folosi în circa o zi.

Te poți întreba dacă e țeapă. Ei bine, nu e, ExtraSimplu își desfășoară activitatea în baza legii IFN-urilor, adică a Instituțiilor Financiare Nebancare, deci totul este cât se poate de legal. Sunt aceleași legi care reglementează activitatea caselor de amanet, de exemplu. Sau a caselor de schimburi valutare. Cât privește utilitatea unor credite pana la salariu de la Extrasimplu, cred că nici nu mai are rost să vorbesc: cui nu i-ar prinde bine o modalitate de a face rost rapid de un împrumut urgent sau de un credit până la salariu? Dai peste ceva neprevăzut, suferi un accident, ai de plătit o intervenție chirurgicală, ești naș la o nuntă etc și nu ai bani. Știi că vei lua salariul, dar ție îți trebuie banii pe loc, a doua zi, nu poți aștepta. La cine să apelezi? Uite că ai la cine.

Pe de altă parte, există și un risc aici. Atunci când soliciți un credit până la salariu și îl primești, trebuie să ai în vedere că va trebui să restitui acei bani. Nu ți-i dă nimeni de tot. Da, dobânda este fixă, totul este la vedere, regulile sunt clare și mult mai simple decât la bancă, din ce scrie pe site, și e firesc să fie așa. Dar tot trebuie să dai banii înapoi. De altfel, chiar cei de la ExtraSimplu îți recomandă să nu te afunzi în datorii și mai multe dacă ai deja credite, să aștepți până când le lichidezi. Pentru că dacă ai deja două sau trei credite la niște bănci și nu ești în stare să le plătești și iarăși ai nevoie de bani, de unde vei avea mâine să restitui și mai mulți bani, de la și mai multe împrumuturi?

Dincolo de asta, dacă nu banii sunt problema ci accesul la ei, dacă apare o situație neprevăzută ca cele amintite mai sus, sau poate găsești un produs de ocazie, la un preț foarte mic, și se vinde până iei tu salariul, un astfel de împrumut poate fi salvator. Și, având în vedere că o instituție IFN te obligă la plată în timp de maxim câteva luni în timp ce banca te îndatorează pe viață, într-un fel este chiar mai bine decât să iei bani de la bancă. Unde, oricum, nu ți se dau atât de ușor.