Erosul, între film și realitate

27.3.15  Ethos Plus
Trebuie să vă mărturisesc că uneori mă uit la filme pentru adulți. Nu foarte des, nu fac o obsesie din asta, dar nu-mi crapă obrazul de rușine când văd o producție de acest gen. Problema este că majoritatea filmelor în cauză sunt penibile. Deși admit că unele sunt bazate pe idei năstrușnice (de exemplu am văzut parodii la filme artistice celebre), în general protagoniștilor le lipsește stofa de actor, regizorilor le lipsește bugetul iar scenelor erotice le lipsește credibilitatea. Dacă mai adăugăm gusturile dubioase pentru diverse perversități, limbaj vulgar și alte asemenea, tabloul e complet.

masaj erotic

Toate ca toate, dar lipsa de credibilitate este cel mai mare defect al lor. Să vă dau un exemplu. Există o serie de producții încadrate la categoria masaj erotic. Lucrurile decurg cam așa: într-o cameră a unui salon de masaj, își face apariția o tipă care vrea să se relaxeze. Maseorul iese temporar din cameră cât timp ea se dezbracă, apoi, acoperită doar cu un prosop peste fund, se întinde pe pat. După care maseorul intră și începe masajul. Evident, cu timpul atmosfera se încinge, prosopul dispare și intrăm în scena erotică propriu-zisă. Se poate și invers, adică clientul e bărbat și maseorul e femeie, depinde de film.

Așadar, este aproape ca în cazul unui masaj club de la noi. De fapt, cam asta e și ideea acestor serii. Din păcate însă, realizarea e execrabilă. În primul rând, fetele care intră acolo pentru a fi masate (sau bărbații, după caz) nu știu că sunt într-un astfel de „salon fierbinte” și mimează surpriza când mâinile maseorului devin îndrăznețe. Hai mă lași? Mai departe, protagoniștii n-au nici cea mai vagă idee cum să maseze pe cineva, ceea ce fac ei acolo fiind mai mult de formă, până ajung la momentul care de fapt îl interesează pe spectator. În sfârșit, dialogurile sunt complet fanteziste: nimeni în viața de zi cu zi nu ar vorbi vreodată la fel dacă s-ar afla într-o astfel de ipostază.

Citeam undeva de o conferință a unor psihologi sau sexologi care au vrut să le explice unor tineri că ceea ce vedem în filmele de profil este pură ficțiune iar în viața reală nu o să întâlnim astfel de comportamente. Sunt total de acord. Însă comparația nu favorizează filmele, ci realitatea. Dacă unui regizor de gen i-ar veni ideea să instaleze o cameră ascunsă într-un salon de masaj erotic din real life, vă spun la sigur că ar ieși un film mult mai tare.