Cele mai scumpe inele din lume

20.1.15  Ethos Plus
Scriam despre inele și verighete în articolul precedent. În postarea de față o să vă prezint câteva dintre cele mai scumpe sau faimoase inele de logodnă dăruite vreodată cuiva. În marea majoritate a cazurilor este vorba, bineînțeles, de cupluri aparținând înaltei societăți, aristocrației moderne, de staruri, celebrități, oameni de afaceri sau politicieni bogați. Fără să mai pierdem vremea, să trecem la subiect.

inelul ducesei Kate

Pe locul 5 în topul nostru se situează inelul din imaginea de mai sus, dăruit de către prințul William soției lui, Kate, ducesă de Cambridge. Piatra mare din centru, de culoare albastră, este safir, și are pe margine 14 mici diamante albe. Valoarea totală bate spre 137000$, ceea ce pentru standardele actuale nu este mult, dar inelul e neprețuit prin faptul că a aparținut mamei lui William, prințesei Diana. Este prin asta unul din cele mai faimoase inele din lume.

inel Anna Kournikova

Unii spun că mărimea nu contează. Fostă tenismenă Anna Kournikova i-ar contrazice. Frumoasa rusoaică poartă probabil unul dintre cele mai mari inele de logodnă care există, după cum se vede mai sus. Numai piatra centrală are 11 karate, și este flancată de două pietre laterale. Valoarea se ridică undeva la 2,5 milioane de dolari. Cine și-a permis suma asta? Logodnicul ei, Enrique Iglesias.

inel Jennifer Lopez

Pe locul 3 se află inelul purtat de Jennifer Lopez la American Idol. O piesă de 18 karate, cu diamant galben, cumpărat se pare de la Cora International, cu peste 2 milioane dolari. Superb!

inel paris hilton

Să trecem la lucruri mai scumpe. În 2005 parcă, Paris Hilton a fost cerută în căsătorie de Paris Lastis. Cererea a fost însoțită de un inel masiv, de 24 karate, de circa 5 milioane de dolari. Era atât de mare încât Hilton avea să se plângă ulterior că este prea greu. Poate trebuiau să-și ia o măsură prima dată? Anyway, Lastis i-a cumpărat apoi o verighetă mai mică, Cartier eternity band, pe care s-o poarte când dorește să se simtă mai confortabil. Cei doi s-au despărțit 6 luni după. Banii n-aduc fericirea?

inel carrie underwood

Sunt cu mult mai mult de 5 bijuterii ce-și merită locul într-un asemenea top, dar trebuia să ne rezumăm la un articol de dimensiuni acceptabile. Pe locul 1, într-o ordine subiectivă, am ales inelul din imagine. Superbitatea îi aparține lui Carrie Underwood și i-a fost dăruit de către jucătorul de hockey Mike Fisher. Rotund, de 12 karate, cu diamant galben în centru.

Diamantele predomină în topul nostru deoarece sunt cele mai scumpe. Există însă și variante care se pretează la buzunarele noastre, cel puțin o dată în viață, că spre deosebire de starurile de peste ocean, românii au căsnicii mai trainice. Iar dacă nu ne putem permite diamante, putem încerca niște verighete aur simple. Asta nu înseamnă că trebuie să arate ca ale părinților sau bunicilor noștri. Linkul anterior duce pe pagina unui site unde găsim zeci și zeci de modele. Pare destul de serios, are și canal pe youtube, pagini în diverse limbi iar bijuteriile cică sunt făcute în Anglia, într-o fabrică proprie.

Inelele au fost și probabil vor rămâne simbolul unirii a două destine. Forma sferică a lor le face simboluri ale perfecțiunii. Și, dacă sunt alese inspirat, de ce să nu recunoaștem, aduc într-adevăr un plus de farmec, strălucire și feminitate ființei iubite.