Un sejur de vis la Dubai

24.12.14  Ethos Plus
Numele meu este Viorel. Victor Viorel (ca în Bond, James Bond). Tocmai m-am întors dintr-un concediu de o săptămână la Dubai. În cele ce urmează, vreau să vă împărtășesc câteva din experiențele mele legate de această minunată destinație exotică atât de inaccesibilă vouă.

Am plecat într-o zi de vineri, abandonând ședințele plictisitoare de guvern, după o campanie electorală ce s-a dovedit epuizantă chiar și pentru mine, obișnuit să mint zi de zi. Cum sunt destul de zgârcit de fel, biletul spe Dubai l-am luat prin aerolines.ro, care mi-a oferit un zbor de vis la sub 400 de euro. Am ajuns acolo cam pe înserate.

Situat în sud-estul Golfului Persic, cu o climă subtropicală, Dubaiul este cel mai populat oraș al Emiratelor Arabe Unite. Iată cum arată orașul văzut de sus, și vă spun eu, dacă nu l-ați văzut, n-ați văzut nimic:



Da, există plajă, adică ieșire la mare, sau la ocean, că nu mă știu bine la geografie. Cât privește obiectivele turistice, ele sunt nenumărate, având chiar o pagină separată pe Wikipedia. Există o serie de muzee, de parcuri recreaționale, de grădini zoologice care-ți taie respirația, de expoziții, stadioane și centre de sport, plaje, uite că mă repet că-mi place apa, ba chiar temple și moschei. Nu vă pot spune prea multe despre ele, că am preferat să vizitez în schimb diverse malluri și cluburi de noapte, unde am dansat la tricou, că atunci când la noi e vară la ei e o căldură insuportabilă iar când la noi e iarnă la ei e un fel de vară plăcută. Are ceva de-a face cu meridianele, longitudinea și latitudinea, mi-au explicat mie niște prieteni consilieri dar nu mă întrebați detalii.

Din păcate, un paparazzi a reușit să mă filmeze și poza mi-a apărut în România, așa că m-am întors în țară. Dar plănuiesc să fac o escapadă din asta și anul viitor. Bineînțeles, tot fără scumpa mea soție. Pentru că ahh, am uitat să vă povestesc despre fetele pe care le întâlnești acolo...

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Relatarea de mai sus este o pură ficțiune. În realitate, niciun Victor Viorel nu și-a așternut jurnalul de călătorie în paginile acestui blog. Însă clima din Dubai, destinațiile din zonă și ofertele de la Aerolines sunt reale. Și așteaptă să devină file de poveste în propriile voastre jurnale de amintiri.