Utile la casa omului

24.11.14  Aldus Plus
Acum câteva săptămâni, o prietenă virtuală pe nume Dana posta pe pagina ei de Facebook cum că se auto-exilase din apartamentul mamei ei. :) Adică, mama ei plecase în concediu nu-știu-unde, și urma să revină abia peste 5 zile. În timpul ăsta, Dana rămăsese însărcinată să-i dea de mâncare și să aibă grijă de pisica mamei, și ca atare intra aproape zilnic în apartamentul ei, în acest scop. Problema e că ușa de la intrare avea o yală specială, din aia care se închide automat când tragi ușa după tine. Și, la un moment dat, Dana a ieșit din apartament uitând cheile înăuntru, și aia a fost. A rămas blocată afară.

lăcătuș

Cum 5 zile e mult pentru o pisică, mai ales că ne putem imagina că trebuia schimbat și nisipul din litieră, săraca Dănuța a întrebat disperată pe Facebook dacă știe vreunul din prietenii ei de unde să ia un lăcătuș, sau cum să facă ca să ajungă din nou în casă. :) Din păcate, la data respectivă nu prea am știut ce să-i zic. Dacă m-ar fi întrebat astăzi, probabil i-aș fi dat adresa servicii247.ro, și s-ar fi descurcat ea mai departe.

Adresa este a unui site care cu asta se ocupă, cu a te scoate din tot felul de belele. În primul rând, te pot servi cu un instalator, care să-ți rezolve diversele probleme legate de apă: robineți care nu se închid bine, apă care continuă să picure și să-ți învârtă ceasul de la apometru, sau poate să le curgă vecinilor de sub tine, țevi blocate rezultând în calorifere ce nu (se) mai încălzesc sau în toaleta care nu mai evacuează cum trebuie în momentul când tragi apa, etc.

Sau poate ți s-a ars o priză, ori ai o problemă cu instalația electrică din casă, care nu mai funcționează cum trebuie. Că un bec hai că îl schimbi ușor, la fel o siguranță. Dar dacă s-a produs undeva un scurt-circuit, ori ai pățit alt necaz, sau pur și simplu vresi să-ți tragi lumină și în altă cameră, că de exemplu locuiești la casă și te modernizezi, îți extinzi locuința, în aceste cazuri nu mai merge să te joci singur cu curentul. Că mno, te poți curenta. Din nou, apelezi la un specialist. Firma respectivă oferă și astfel de servicii.

Și dacă tot am pomenit de lucrări la casă, poate cu ocazia extinderii sau construcției unei noi camere vrei să o și zugrăvești, să-i montezi o ușă, făcută după pofta inimii tale. Stai liniștit, cei de la Handyman au în dotare și zugrav, și tâmplar. Doar să le dai de știre, și vin să te servească. Și pentru că tot am pomenit de yale stricate, da, au și lăcătuși. O meserie destul de puțin răspândită azi, pe vremea lui Ceaușescu auzeai de ei peste tot dar acum îi găsești mai dificil.

Dana fiind bucureșteancă, firma fiind din București, probabil ar fi rezolvat-o rapid. Până la urmă am înțeles că a ajutat-o un vecin drăguț, care i-a spart ușa. Nu-i mare pagubă. Însă ideea rămâne: să îți faci o listă cu 7-8 site-uri, firme sau numere de telefon utile, în caz că se strică ceva. Sau ai nevoie de ceva. Că de obicei, atunci când se strică nu găsești pe nimeni să te ajute.