Lego - universul jocurilor pentru orice varsta

13.10.14  Ethos Guest
Se pare ca Lego a depasit de mult lumea jocurilor pentru copii, piesele colorate fiind din ce in ce mai mult pe placul adultilor pasionati de constructii spectaculoase. De la jocurile pentru copii si pana la arta nu a fost decat un pas, iar rezultatele finale ale celor ce au pus piesele cap la cap a fost tot ceea ce trebuia pentru a demonstra cat de surprinzator poate fi universul Lego. Fie ca este vorba de mozaicuri de exceptie, personaje, cladiri sau alte adevarate opere de arta, jocurile Lego merita incercate si apreciate de toate varstele atat pentru complexitatea lor cat si pentru un simt estetic incontestabil.

jocuri lego

Prin urmare, Lego a venit cu jocuri nu doar pentru copii ci si pentru adulti. Acestea vor fi intotdeauna un cadou amuzant pentru cei care deja au trecut de varsta copilariei, mai ales in cazul in care in perioada copilariei chiar au iubit jocurile de constructie. Astazi, seturile de jocuri Lego sunt mult mai avansate, mai distractive si mai interesante. Printre cele mai populare se numara blocurile din plastic care nu sunt doar pentru copii, chiar si adultii pot petrece cateva ore pline de distractie in crearea unui joc. Nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu modul de rezolvare a acestora deorece fiecare joc Lego are propriile instructiuni detaliate.

In orice magazin de jucarii veti gasi jocuri Lego din toate categoriile, pentru toate grupele de varsta. Exista Lego Frieds, Lego Disney Princess - categorii speciale pentru fetite, si multe alte categorii pentru baieti (Lego Duplo Cars, Lego Castle, Lego Architecture, etc). Pentru copiii care vor sa isi petreaca timpul intr-un mod distractiv si util in acelasi timp, sunt recomandate jocurile Lego Creator. Realizarea unui joc din aceasta categorie implica atentie si concentrare, insa intr-un mod care nu duce la stari de oboseala. Ceea ce este foarte important dupa realizarea constructiei, este faptul ca aceasta poate fi folosita si in alte jocuri creative sau poate fi refacuta in alt format.

Jocurile lego ajuta copilul sa invete si sa dobandeasca incredere in fortele proprii. De asemenea, fiecare tip de joc ajuta la dezvoltarea abilitatilor tehnice si cele de manipulare a elementelor de diferite dimensiuni. Jocurile lego sunt recomandate dupa o zi in care copilul chiar a fost solicitat intelectual si are nevoie de relaxare. Asadar, Lego reprezinta exact ceea ce are nevoie un copil – distractie si relaxare pentru dezvoltarea aptitudinilor.