Diverse promoții la Lidl

14.8.14  Ethos Plus
Văd că ăștia de la Lidl au început să bage tot felul de chestii utile pe lângă casa omului. Au început să bage de ceva timp bun, doar că abia acum scriu eu despre asta. Pentru cine nu știe, promoțiile de la Lidl se desfășoară în felul următor: lunea și joia (dar de obicei joi) se aduc în magazine câteva chestii noi, tematice, adică pe o anumită nișă. De exemplu, articole utile pescarilor. Sau bicicliștilor. Sau de grădinărit. Sau pentru scafandri. Etc. De regulă se cam termină în câteva zile, oricum săptămâna viitoare aduc altele, legate de altceva, așa că trebuie să fii pe fază dacă vrei să le cumperi, că pe urmă nu le mai găsești.

scule utile pentru casa

Prețurile sunt, din ce-am observat, mai mici decât corespondentele lor din magazinele de specialitate. Iar uneori, o parte din aceste produse beneficiază de discounturi sau oferte speciale.

În ultimele săptămâni mi-am cumpărat de la Lidl un tub și un pistol de silicon. Vă ziceam în artiolele trecute că mi-am izolat locuința. Ei bine, unul din balcoane nu-mi este perfect etanș, rama cu geamuri e mai veche și nu se îmbină totul perfect, mai intră aer prin unele locuri. Așa că plănuiesc să o etanșeizez cu silicon, cel puțin provizoriu, până probabil la anul, când o s-o înlocuiesc cu un termopan.

S-ar putea să mai am de lucru în balcon, să-i fac un „design nou”, pentru asta îmi vor mai trebui una-alta, poate niște ciment sau BCA, lavabil, dacă vreau să trag niște sfori în interior pe care eventual să întind haine, va trebui să mai dau și câteva găuri în pereți. Apropo de care chestie, tot la Lidl am văzut și  bormașini. Cred că tot mai ieftine decât cele din comerț. Problema e că nu le știu calitatea.

Probabil ar fi mai bine, dacă tot vreau să-mi iau ceva solid, de firmă și care să să mă țină mult timp, să-mi cumpăr de la un magazin de specialitate. De exemplu, pe un site de reparatii scule electrice văd prețuri și de peste o mie de ron, dar este adevărat că produsul la care mă uit acum e descris ca ciocan repercutor, nu ca borbașină. Una-i să fie o bormașină cu funcții de percuție și alta un ciocan repercutor ce poate funcționa ca bormașină. Când îi spune ciocan, te aștepți că n-o să dea chix foarte repede.

Pe de altă parte, și sculele de la Lidl arată foarte bine. Produse de regulă, din ce-am observat, de firma PowerFix. Care nu-mi sună nicicum dar cel puțin nu-i o firmă no-name. Și trebuie să recunosc că am văzut inclusiv truse din acelea cu șurubelnițe, chei, burgie etc multifuncționale sau de diferite dimensiuni. Din nou, nu mă pot pronunța asupra calității lor.

Pentru că de exemplu am mai cumpărat de la Lidl două lanterne. Și una merge excelent și e foarte mișto în timp ce cealaltă a tras pe dreapta. Și am mai luat, de-a lungul timpului, un binoclu și un microscop digital. Iar microscopul e jaf pe când binoclul e din nou, foarte mișto. Așa că, într-un fel, e o loterie a norocului și acolo. N-ai cum să te aștepți la produse de top când prețurile sunt foarte mici.