Fără direcție, pe teme auto

16.7.14  Ethos Plus
Zilele trecute am vrut să-mi iau mașină. Am găsit una ieftină, mișto, KIA, dar m-am răzgândit în nu chiar ultimul moment, oricum înainte să merg la fața locului. Era de ocazie, dar nu-i momentul potrivit acum. Poate în primăvara următoare să-mi iau ceva mai serios, asta înseamnă și mai scump. Banii nu sunt o problemă, carnetul de șofer da! (încă n-am școala făcută). :D Oricum, am început să mă uit pe ici, pe colo, la modele de mașini.

kia stinger

Acuma, trebuie să vă zic că eu sunt un băiat atipic. Încă din fragedă pruncie ca să zic așa, prietenii mei erau în limbă după tot ce înseamnă auto. Colecționau dacă mai știți voi imagini cum erau pe gumele de mestecat sau abțibilduri cu prototipuri de mașini, le admirau toată ziua, discutau pe marginea lor, ce să mai, erau complet prinși. Eu n-am avut niciodată pasiunea sau mai bine zis fascinația asta. Pentru mine o mașină este o chestie care te ajută să te deplasezi mai repede, la fel cum un telefon e un lucru care te ajută să comunici mai ușor, nu un bibelou pe care să-l pupi în fund cât e ziulica de lungă. Dar, cum ziceam, imaginându-mă pe mine la volan într-un viitor apropiat, am început să mă uit mai atent pe lângă ce trec.

Sau pe ce intru. Deși, ca să fiu fair, singurul lucru la care m-am putut gândi când am intrat (ceva mai devreme) pe www.titanicshop.ro a fost celebrul vapor de lux scufundat în apele Atlanticului. Se pare însă că între cele două nu prea există legături. TitanicShop este un magazin online de utilitare pentru mașini, clădiri și imobile. Și unul destul de respectabil, dacă avem în vedere autoritatea domeniului pe care e găzduit, de 32 în Moz (obișnuiesc mai nou să verific aceste lucruri, îmi dă o estimare mai bună a calității site-ului cu care am de-a face). PageRank încă nu are, dar de la ultima actualizare făcută de Google a trecut mai bine de o jumătate de an.

Ineditul magazinului constă însă în articolele pe care le comercializează. Ca afacerist sau comerciant, trebuie să găsești acele portițe, acele nișe sau subrefugii care să te plaseze într-o poziție cât mai singulară, ideal unică, de unde să-ți poți vinde produsul. Pe TitanicShop eu n-am văzut bucșe, cauciucuri sau telescoape. În schimb, am văzut sisteme audio, rețelistică, interfoane, boxe, GPS-uri, UPS-uri, senzori parcare, detectoare rarar. Deci, chestii cu care să îți tunezi mașina și să-ți cultivi latura de rocker, manelist sau ce-i mai fi.

Lucruri pe care eu însă nu o să le cumpăr. Prefer să-mi iau ceva complet, nu o rablă pe care s-o tot peticesc pe parcurs. Poate doar un GPS, care e întotdeauna util. Rămâne însă un magazin care face notă separată de ce găsești uzual pe net.