Dragi bucureșteni, au murit maidanezii?

17.1.14  Ethos Reflecții
Pentru că suntem în ianuarie 2014, adică la început de an, m-am gândit așa să scriu niște articole în care să fac un fel de retrospectivă a lui 2013, sau un sumar, sau spuneți-i cum vreți. Și încep acum prin a-i întreba pe bucureșteni: au dispărut maidanezii?

maidanez

Pentru că nu știu dacă știți, dar a fost cazul acela cu băiețelul presupus sfâșiat de câini. Adică sigur sfâșiat, presupus de câini, condițiile fiind dubioase și ținute la dosar, neexpuse publicului. După care a fost acea propunere, la care mulți dintre voi ați strigat că da, vrem să se ucidă în masă câinii fără stăpân. Sau nu, ați folosit un eufemism, care era? A, da, eutanasiere. După care s-au alocat niște fonduri, după care Oprescu s-a pus pe treabă. Asta era, când? Nu mai rețin, august, septembrie, pe-acolo? După care a venit sfârșitul de an.

Așa că vă întreb și eu, curios: ați scăpat de maidanezi? Pentru că nu știu. De aia vă întreb. Că nu locuiesc în capitală, locuiesc, cum spuneți voi uneori, în provincie. Adică nu, ăsta-i din nou un eufemism. La țară. Și deci, neutându-mă eu la televizor, sunt neinformat. So, habar n-am. E o simplă întrebare, ați scăpat de ei? Că bani s-au alocat pentru asta.