Stop autostopului!

20.12.13  Ethos Știri
Probabil ați auzit deja de proiectul de ordonanță de urgență publicat de Ministerul Transporturilor, care dacă va fi aprobat de Guvern, va interzice practica transportului de ocazie (cu „ia-mă nene”) în urma căruia șoferul primește bani. Motivul invocat este că această practică

afecteaza profund activitatea intreprinderilor autorizate si mediul concurential, avand un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat.

autostopul

Iată cu după taxa pe stâlpi (de electricitate, ceea ce va duce la scumpirea curentului sau a energiei electrice începând cu anul viitor), politicienii noștri au găsit încă o soluție de a redresa, nu-i așa, economia. Pentru că circulând „clandestin” cu un șofer pe care îl plătești și care nu declară încasarea la stat și respectiv nu cotizează pentru ea (impozitul pe venit), țara se duce de râpă. Așa că să mergeți frumos cu mijloacele de transport în comun. Asta nu-i mare lucru, dar mă gândesc că urmează probabil să se interzică și blogurile, că de ce să scrii pe net gratis, dând tunuri bugetului de stat, când ai putea frumos să te publici la o editură? Și mă gândesc cu groază că dacă se va legaliza prostituția, nu-i mult până la interzicerea căsătoriei. Pe motiv că familia este o perdea pentru a face sex gratis, subminând economia de stat, în loc să apelezi la serviciile unei prostituate. Viitorul sună bine.

centuristă

Deocamdată rămânem la autostop, pentru care cei din parlament vor neapărat o taxă care să le revină. Și mă întreb, în caz că iei o centuristă care-ți plătește în natură, oare ce parte din afacerea asta li s-ar cuveni lor. Retoric, că totuși aici este un blog decent, cât mai este (blog și net free). Niște concluzii însă se impun. Prima este de fapt o deducție, și anume aceea că stimabilii noștri politicieni n-au circulat în viața lor cu o mașină de ocazie, respectiv n-au stat niciodată zgribulind de frig, în așteptarea unui șofer căruia să i se facă milă de ei. A doua concluzie este că dau dovadă de cretinitate. Dar asta o știam deja cu toții.

autostopul

Iar celor care vă gândiți cumva că prin această măsură se vizează așa-zisa „rechineală”, adică cei care trăiesc de pe urma transportului de persoane, țin să vă spun că nu, prin această propunere se vizează de fapt introducerea unei noi modalități de a stoarce niște bani de la populație. La fel ca și la taxa pe stâlpi. Gândiți-vă că dacă aceste taxe cumulate ar însemna numai 5 lei în plus pe cap de locuitor, înmulțind acești 5 lei cu 20 de milioane sau câți suntem, rezultă o sută de milioane de lei noi. Sau o mie de miliarde de lei vechi. Pe lună. Și am zis dacă și numai. În ce-i privește pe „rechini”, cum se numesc în zona mea, ei rezolvă de fapt o problemă. Acoperă un gol. Pentru că dacă n-ar exista acel gol, dacă serviciile oferite de firmele înregistrate (sau de stat) ar fi moderne, competitive, avantajoase etc, nu s-ar deplasa nimeni cu niște jeguri de mașini, înghesuiți, exact până la intrarea în orașul dorit și la prețuri mari...